top of page

vogelstemmen

05:50 houtduivenduet. niet langer dan een halve minuut. vlakbij het slaapkamerraam. geen regen. geen wind.

05:55 slechts het geluid van de wind.

06:09 de zang van 1 merel ver weg. zo ver weg dat het nauwelijks te horen is en dat ik begin te denken dat ik het me verbeeld. een sirene overstemd de merel.

06:11 1 vliegtuig vliegt over de huizen heen. nu & dan windvlagen.

06:18 wind & weer regen.

06:36 het is gestopt met regenen. slechts nog het druppelen bij het raam is te horen. de houtduif koert. ik neem aan dat het dezelfde is. 1 tweede houtduif valt in. beide koeren kort samen. dan weer 1 solo van de houtduif die vlakbij het slaapkamerraam schijnt uit te hangen.

06:52 de wind is gaan liggen. de houtduif begint opnieuw. ze begint steeds alsof ze eerst haar keel schrapt. koert weer samen met 1 andere. misschien wel 1 paar. het regent weer.

06:59 ondanks de regen koert de houtduif weer. waarschijnlijk zit ze op een beschermde plek. misschien wel onder het balkon van de buren, waar vorig jaar 1 paar gebroed heeft. misschien is het hetzelfde paar. over een half uur is zonsopgang. vlak daarvoor zingen de vogels meestal intenser. het regent heviger. ik hoor de verre merel weer.

07:04 de houtduif is opnieuw begonnen, begeleidt door de andere. dan hoor ik vaag de merel. plotseling de kraai. precies hetzelfde tijdstip als gisteren. slechts 1 roep en zwakker dan het gekraai van gisteren. de houtduif blijft doorkoeren.

07:17 regen. wind. de houtduif koert nog steeds maar zacht nu. ineen de opgewonden roep van 1 merel tijdens de vlucht.

07:19 zacht getsjilp van een mees. heel even.

07:25 de kraai laat zich nog eens horen. nu meerdere keren achter elkaar. pauze. nog eens. het is een machtig geluid. harder dan het geluid van de andere vogels. ik zou graag de verschillen in klank, toonhoogte, intentie willen beschrijven. nu hoor ik slechts krâ. misschien lukt het me mettertijd er woorden voor te vinden. opvallend dat de kraai in haar eentje is. meestal leven ze in groepen.

07:34 de vogels zijn stil. windvlagen & regen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page