top of page

vogelstemmen

06:03 sinds een paar minuten hoor ik de heldere zang van 1 merel (turdus merula).

06:07 geen regen. geen wind. het dikke vette geluid van 1 sportquad. de eigenaar heb ik wel eens in een zomernacht zien crossen over de linneausstraat. in de warme seizoenen hoor ik het huilende geluid van dit voertuig vaker.

het zachte koeren van de houtduif (columba palumbus).

1 vliegtuig vliegt over.

06:16 de merel is opgehouden met zingen.

06:28 de merel begint opnieuw. maar heel even.

06:34 het verkeer wordt bedrijviger.

06:37 weer het geluid van de quad.

06:43 de merel roept, zingt dan, wacht af, zingt weer.

06:52 een andere merel antwoordt. de merel die het eerst vanochtend begonnen is te zingen, bevindt zich in een van de achtertuinen. misschien het mannetje dat ik gisteren op de tuintafel in de bloempot voor het raam van mijn schrijfkamer gezien heb?

06:55 tussendoor hoor ik de merel echt fluiten.

06:59 misschien vergis ik me maar ik meen dat de merel het alarm van een scooter nabootst. wat vaak blijkt voor te komen dat vogels ringtone’s nadoen. voor even hoor ik slechts de verre merel van de afgelopen dagen. ze heeft steeds hetzelfde wijsje. het zal wel 1 jonge merel zijn met nog weinig variatie in zijn lied.

07:05 de kraai (corvus corone) roept 3 x krâ . gevolgd door het duivenpaar & kerkklokken. dan roept de kraai weer. stopt. roept. stopt. roept. stopt. weer & weer. nog 1 krâ in een ander klanksoort. dan weer terug naar het eerste geluid. stopt. nu roept ze minder luid. roept. stopt. dan harder & langer en een toon lager. hoger nu. het klinkt haast vals. steeds 3 a 4 x achter elkaar krâkrâkrâkrâ. stopt. probeert verschillende hoogtes uit. intussen blijft de merel doorzingen. de kraai stopt.

07:10

weer 1 krâ. ik denk dat de kraai in de hoge boom rechts van het slaapkamerraam in de tuin van de buren zit. nu nog maar een zacht krassen. het stopt. het duivenduo begint weer met koeren. en stopt. 1 halsbandparkiet (psittacula krameri) vliegt krijsend over. daarna koeren van de duiven. ze stoppen. opnieuw koeren. stoppen. nu is slechts nog in de verte een merel te horen.

vandaag was ik bij het westelijke havengebied daar heb ik deze muur met houten vogelhuizen gefotografeerd

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page